Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για voucher στους βρεφονηπιακούς σταθμούς


Οι αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά έως τις 2 Οκτωβρίου 2020

Σημαντική αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για το «πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών για την παροχή φροντίδας και φιλοξενίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών.

Μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεωδωρικάκου και της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται κατά 6.000 ευρώ σε κάθε κατηγορία.

Συγκεκριμένα, ενώ έως τώρα στο πρόγραμμα ως ύψιστο οικογενειακό εισόδημα προβλέπονταν τα 39.000 ευρώ, τώρα αυξάνονται στα 45.000 ευρώ.

Αναλυτικά, τα εισοδηματικά κριτήρια καθορίστηκαν ως εξής:

– Έως 36.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο παιδιά.
– Έως 39.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως τρία παιδιά.
– Έως 42.000 ευρώ για μητέρες που έχουν τέσσερα παιδιά και
– Έως 45.000 ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε και άνω.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε όσες μητέρες έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής», αλλά δεν έγινε δεκτή. Το υπουργείο Εργασίας τονίζει τη σημασία της υποβολής των αιτήσεων για τη βελτίωση των όρων της επαγγελματικής ζωής των δικαιούχων και τους καλεί να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που παρέχεται.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά στην παροχή συνολικά 15.000 θέσεων σε σταθμούς για βρέφη και νήπια ηλικίας από 6 μηνών έως 4 ετών. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στην ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) (www.eetaa.gr) έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Πηγή
Author:

Previous Covid-19: Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια κρούσματα
Next Κορωνοϊός: Μήνυμα του 112 στα Τρίκαλα - «Φορέστε υποχρεωτικά μάσκα»