«Σφυροκόπημα» από Τσίπρα: Μετά την Παιδεία, το πρόγραμμα για τη στέγη και κορύφωση στη Βουλή


Να απευθυνθεί σε ένα εκλογικό κοινό το οποίο παραδοσιακά στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τους νέους ανθρώπους, επιχειρεί αυτές τις ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς λίγες μόλις ώρες μετά την παρέμβαση του στη δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος του για το πρόβλημα της ακριβής στέγης.

Η κορύφωση αυτού του τριήμερου «σφυροκοπήματος» από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να κορυφωθεί την Τετάρτη, στην εφ’ όλης της ύλης συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής, είναι η αδυναμία πολλών νέων ανθρώπων να βρουν ένα -σχετικά- αξιοπρεπές και σε κανονική τιμή σπίτι, προκειμένου να ξεκινήσουν να χτίζουν τις ζωές τους. Τα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί και το όλοι αντιλαμβάνονται ότι χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και μάλιστα με κρατική παρέμβαση.
Το ζήτημα αυτό το έχει αντιληφθεί πλήρως ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, ήταν ένα από τα «5+1» σημεία (προγραμματικές δεσμεύσεις) που είχε παρουσιάσει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Απρίλιο. Σήμερα, το πρόγραμμα αυτό θα δοθεί στη δημοσιότητα εξειδικευμένα, καθώς τους τελευταίους μήνες υπήρξαν στελέχη του κόμματος που δούλεψαν πάνω σε αυτό.

Οι βασικές προτάσεις που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, είναι:

-Πρώτον, η εφαρμογή περιοριστικών όρων για δραστηριότητα airbnb (2-3 ακίνητα/ιδιοκτήτη και διαχειριστή) και δεύτερον, η εφαρμογή μικτής μίσθωσης στις τουριστικές περιοχές (8-9 μήνες ως κατοικία και 3 ή 4 μήνες ως airbnb).

-Η εκμετάλλευση κενών κτιρίων του δημοσίου, των δήμων, της Εκκλησίας και μη κερδοσκοπικών φορέων κοινωφελούς σκοπού. Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κενών κτιρίων μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (35,3%), δηλαδή 2.249.813 κτίρια σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

– Η εκμετάλλευση κενών εγκαταλελειμμένων κτίριων ιδιωτών σε διάφορους δήμους.
– Άμεσα μέτρα δράσης για τη στέγαση σε οικονομικά προσιτή κατοικία νέων και νέων ζευγαριών έως 40 ετών. Όπως η επιδότηση ενοικίου από 140€ το μήνα το 1ο άτομο έως 350€ το μήνα για ζευγάρι με 2 παιδιά. Το μέτρο αφορά εισοδήματα από 10.000€ το άτομο μέχρι 25.000€ για ζευγάρι με 2 παιδιά.

Και επιπλέον, με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τις κατοικίες σε νέα ζευγάρια και νέους.

– Η εκμετάλλευση κατοικιών και διαμερισμάτων ιδιωτών που θα τις διαθέσουν ή επαναδιαθέσουν προς ενοικίαση χάρη σε ένα πλέγμα κινήτρων, εξασφαλίσεων και παροχών από το κράτος.

Μάλιστα, το σχέδιό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη θέσπιση σημαντικών κινήτρων και διασφαλίσεων στους ιδιοκτήτες, όπως:

Φοροελαφρύνσεις, κατάργηση φόρου ενοικίου και ΕΝΦΙΑ.

Εξασφάλιση καταβολής ενοικίου 12 μήνες το χρόνο.

Ασφάλεια πυρός και νομική κάλυψη.

Εγγύηση καλής κατάστασης και ανακαίνιση του ακινήτου μετά τη λήξη της παραχώρησης.

Ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτου και ενεργειακό πιστοποιητικό.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous «Κάτι συμβαίνει όταν ακούς τη μουσική στο σκοτάδι»
Next Ο Ανδρουλάκης υποδέχεται στην «έδρα» του τον Μητσοτάκη – Η πρώτη σύγκρουση των δύο αρχηγών
All24 Team
About the author

All24 Team