Σταύρος Κοντονής: Παραιτήθηκε από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης (8/10) την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κοντονής έκανε γνωστή την απόφασή του μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της κοινωνίας ενώ ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός είπε ότι «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας» και συνέχισε:
«Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες οι οποίες προκύπτουν και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος, να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο».
Μάλιστα, προσέθεσε: «Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία», είπε ο κ. Κοντονής και συνέχισε:
«Η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με τα μέλη και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή».

Β.Σ. Καρούλιας: Εκτίναξη κερδών και άνοδος τζίρουPink Woman: Το μεγάλο deal του Δημήτρη ΜατεμτζήΑδήλωτα τετραγωνικά: Ποιοι δικαιούνται παράταση
Πηγή
Author:

Previous Σε 150 εκατ. ευρώ η εφάπαξ προσφορά για το τουριστικό συγκρότημα με καζίνο στο Ελληνικό
Next Τηλεδιάσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν