Ρέθυμνο: Ένοχος ο χρυσαυγίτης για την διπλή απόπειρα δολοφονίας


Ένοχο για τη διπλή απόπειρα δολοφονίας σε βάρος δύο αδερφιών, στις 30 Αυγούστου του 2019 στο Ρέθυμνο, έκρινε το δικαστήριο τον 36χρονο, σήμερα, χρυσαυγίτη Ρεθυμνιώτη.

Ο κατηγορούμενος (Σ.Κ.) καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων σε συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών και επέστρεψε στην φυλακή, όπου παραμένει τους τελευταίους 16 μήνες, αφού η έφεση του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η καταδίκη του ήταν ομόφωνη από δικαστές και ενόρκους, οι οποίοι επίσης ομόφωνα απέρριψαν και τις αιτήσεις για να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της έμπρακτης μετάνοιας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 30 Αυγούστου του 2019 στην οδό Αρκαδίου όταν μετά από λογομαχία, ο 36χρονος πυροβόλησε εναντίον ιδιοκτήτη καφέ και του αδερφού του, σε μέρες έξαρσης των κρουσμάτων βίας από χρυσαυγίτες στο Ρέθυμνο. 

Σημειώνεται πως ο δράστης, που είχε υπάρξει υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις βουλευτικές εκλογές του 2015, λίγες μέρες πριν το συμβάν με τους πυροβολισμούς είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε μετανάστη τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Παρόλα αυτά είχε αφεθεί ελεύθερος, γεγονός που στιγμάτιζε σε ανακοίνωσή της, τότε, η Συλλογικότητα Αντιφασιστών Ρεθύμνου ενώ για την χαριστική συμπεριφορά που αντιμετωπίστηκε από τις αρχές, είχε πραγματοποιηθεί και διαμαρτυρία.

Τότε μάλιστα ο δικηγόρος του κατηγορούμενου είχε κάνει λόγο για… ρατσισμό από την πλευρά των συλλογικοτήτων προσπαθώντας να αποσυνδέσει τη συμμετοχή του δράστη στην Χρυσή Αυγή από τις πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου για τις οποίες κατηγορείτο ώστε «να μην καταστρατηγείται η αντικειμενικότητα της δικαστικής κρίσης».

Πηγή
Author:

Previous Εστίαση, γυμνάσια, λύκεια: Ο «οδικός χάρτης» της κυβέρνησης - Πότε θα γίνει η άρση των περιορισμών
Next Η εξομολόγηση του Ευθυμιάδη! Τα 8 χρόνια κατάθλιψης και η «σωτηρία» στο Άγιον Όρος (video) | newsbreak
All24 Team
About the author

All24 Team