Προανακριτική για τον Νίκο Παππά: Καταθέτει ο Κυριάκος Τόμπρας – Τι υποστηρίζει


Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες καταθέτει ο Κυριάκος Τόμπρας.

Ο Κυριάκος Τόμπρας είναι ο πρώτος μάρτυρας που καταθέτει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Κυριάκος Τόμπρας φέρεται να περιέγραψε στην εισαγωγική του τοποθέτηση τον που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί το αποκαλούμενο «Syriza channel».

Ο πρώτος μάρτυρας, που έχει κληθεί, φέρεται να υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2016 η οικογένεια Χούρι της κατασκευαστικής εταιρείας CCC εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τόμπρας φέρεται να κατέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε «εταιρεία φιλική προς στην κυβέρνηση, ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι», συμπληρώνοντας ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν το τρίτο πρόσωπο στο οποίο απευθύνθηκε αφού είχαν προηγηθεί προσεγγίσεις του στους Γ. Κουρή και Φ. Βρυώνη.

«Ο Κουρής μου ζήτησε 48ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την κυβέρνηση. Τελικά με πήρε και μου είπε: «Δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται τα μαλ@@@να. Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε. Η τρίτη επιλογή ήταν ο Καλογρίτσας ο οποίος όμως δεν είχε κανάλι. Πήγα εκεί γιατί έπρεπε να πάω. Ο Καλογριτσας μου λέει «μπορώ». Όλη η αγορά τον φώναζε «κόκκινο» εργολάβο. Δεν θα παιδευόμουν πολύ να πείσωτους Χούρυ ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν» φέρεται να κατέθεσε ο κ. Τόμπρας.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι εκείνος γνώρισε τους Χούρι με τον εργολάβο, λέγοντας πως «την πρώτη χειραψία στην ζωή τους την έκαναν με την σύσταση την δική μου, αλλά δεν υπήρξα ποτέ παρών σε συζήτηση μεταξύ Παππά και Καλογρίτσα ή Χούρι και Παππά».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να μην απάντησε όταν ερωτήθηκε για το «White House» και το «white porscha», δηλώνοντας πως φοβάται ακόμα και για τη ζωή του.

Η κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά συνεχίζεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πόλεμος για τις στολές στην κηδεια- Έξαλλη η βασίλισσα Ελισάβετ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Καραντίνα: Τι συμπέραναν οι ειδικοί για τον ύπνο;
Next Μ. Τσαβούσογλου: Όλες οι διαφορές στο τραπέζι - Δε χρειάζονται διαμεσολαβητές
All24 Team
About the author

All24 Team