Πριν τα μέσα Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ


Αγώνα δρόμου για τη διάθεση των εμβολίων κατά της νόσου Covid-19 δίνουν οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ. Όπως δήλωσε σήμερα ο Μόνσεφ Σλάουι (υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβερνητικής ομάδας για τα εμβόλια), ο στόχος είναι να ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου, αμέσως αφότου λάβουν την έγκριση των υγειονομικών αρχών.

«Το σχέδιό μας είναι να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τα εμβόλια προς τα κέντρα εμβολιασμού εντός 24 ωρών μετά την έγκριση, επομένως, αναμένω αυτό να γίνει ενδεχομένως τη δεύτερη ημέρα μετά την έγκριση, την 11η ή τη 12η Δεκεμβρίου», είπε ο Σλάουι στο CNN, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ημερομηνία κατά την οποία αναμένονται οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η χώρα μπορεί να πετύχει τη «συλλογική ανοσία» τον ερχόμενο Μάιο. «Κανονικά, με το ποσοστό αποτελεσματικότητας που έχουμε (94-95%), το να εμβολιάσουμε το 70% ή σχεδόν αυτό το ποσοστό του πληθυσμού θα επέτρεπε να έχουμε μια πραγματική συλλογική ανοσία. Αυτό θα γίνει πιθανόν τον Μάιο ή κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τα σχέδιά μας», εξήγησε.

Αυτό που έχει πλέον σημασία είναι η αποδοχή του εμβολίου από τους πολίτες, θέμα για το οποίο ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε: «Ελπίζω πραγματικά να δούμε τα επίπεδα αρνητικής αντίληψης του εμβολίου να μειώνονται και την αποδοχή από τους πολίτες να αυξάνεται. Αυτό θα είναι αναγκαίο για να μας βοηθήσει».

Σημειώνεται ότι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε χθες, με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, την πειραματική θεραπεία συνθετικών αντισωμάτων κατά του Covid-19 από την Regeneron, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όταν νόσησε.

Πάντως, οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και μολύνσεων, με 255.905 θανάτους και 12.090.469 καταγεγραμμένα κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Πηγή
Author:

Previous Κρούσματα σήμερα: Οι περιοχές της Ελλάδας που «λυγίζει» ο κορονοϊός - «Φλέγεται» η Θεσσαλονίκη
Next Θλιβερός απολογισμός 103 νεκροί, 540 διασωληνωμένοι- 1.498 νέα κρούσματα - OTA VOICE