Πρίγκιπας Χάρι: Πώς το Μπάκιγχαμ τον “άδειασε” – Βαθύτατα λυπημένος ο Δούκας του Σάσεξ


Το αίτημα του πρίγκιπα Χάρι να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του στο Κενοτάφιο με αφορμή την Κυριακή της Μνήμης, ημέρα αφιερωμένη στους πεσόντες των Παγκοσμίων Πολέμων και στους βετεράνους, απέρριψαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, σημάδι της έντασης που υπάρχει ανάμεσα στις σχέσεις του Δούκα του Σάσεξ και του θεσμού της μοναρχίας.

Ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε δέκα χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις υπηρετώντας ακόμη και στο Ιράκ, πετώντας στρατιωτικά ελικόπτερα. Ωστόσο, τα Ανάκτορα απέρριψαν το αίτημά του λόγω του γεγονότος ότι παραιτήθηκε από τα πριγκιπικά του καθήκοντα τον Μάρτιο, σύμφωνα με τους λονδρέζικους Times.

Η βασίλισσα εικάζεται ότι δεν έχει ενημερωθεί για το αίτημα ή για την απόρριψή του, η οποία λέγεται ότι έχει λυπήσει βαθύτατα τον Δούκα του Σάσεξ. Τα προηγούμενα χρόνια ο πρίγκιπας επισκεπτόταν το Κενοτάφιο και το πεδίο Μνήμης στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ σε κάθε επέτειο ενώ η πρώτη φορά που παρευρέθη σε ανάλογη εκδήλωση ήταν το 2009 σε ηλικία 25 ετών. Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη μία ημέρα πριν εφαρμοσθεί η νέα καραντίνα στη χώρα προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες και βετεράνους.

Σήμερα το πρωί παρακολουθούσε από το θεωρείο του Γραφείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης ενώ ο γιος της πρίγκιπας Κάρολος άφηνε ένα στεφάνι εκ μέρους της, ενώ στεφάνι κατέθεσε και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Αντί των 10.000 βετεράνων που παρευρίσκονται κάθε χρόνο στην τελετή μνήμης, εφέτος ήταν μόλις 26 σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Πηγή
Author:

Previous Ανθρωποκυνηγητό στο Ηράκλειο Κρήτης για αλλοδαπό που παρενόχλησε κοπέλα | newsbreak
Next Παρά τη σύγχυση που σκοπίμως καλλιεργείται, η παραίτηση του γαμπρού του Ερντογάν έγινε!