ΠΕΝΕΝ: «Δένει» τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας στις 23 και 24 Φεβρουαρίου | newsbreak


Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), ζητώντας την κατάργηση του νόμου 4714/2020.

«Η κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλη έφερε και ψήφισε στη Βουλή τον νόμο 4714/2020, με τον οποίο επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία, ενώ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος οι ρυθμίσεις αυτές να επεκταθούν σε όλους τους ναυτεργάτες και σε όλες τις κατηγορίες πλοίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ.

Καταγγέλλει επίσης ότι «η κατάργηση της ΣΣΕ οδηγεί σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας, διαμορφώνει μισθούς σύμφωνα με τα “διεθνώς κρατούντα” (Φιλιππίνων, κ.λπ.) και παράλληλα επιχειρεί μια σφοδρή επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Tην κατάργηση του νόμου 4714 ζητούν οι εκπρόσωποι και των άλλων 12 ναυτεργατικών σωματείων, τα οποία αναμένεται να συνεδριάσουν προκειμένου, να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

Previous Σταθερά τετραψήφια τα κρούσματα, νέα άνοδος σε διασωληνώσεις και θανάτους
Next Κορωνοϊός (13/02): 1222 νέα κρούσματα, 300 διασωληνωμένοι και 26 θάνατοι
all24.gr
About the author

all24.gr