Παρέμβαση Τζόνσον στις συνομιλίες για το Brexit


Pippa Fowles / 10 Downing Street via AP

Με αργούς ρυθμούς και χωρίς απτό αποτέλεσμα προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit κι ενώ η διορία για την επίτευξη συμφωνίας για την εμπορική συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης πλησιάζει όλο και περισσότερο. Μάλιστα, οι συνομιλίες διακόπηκαν την περασμένη Πέμπτη, ένας από τους διαπραγματευτές της Ε.Ε. εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό. 

Στο πλαίσιο αυτό, η βρετανική εφημερίδα Telegraph αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, αναμένεται να μιλήσει στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αυτήν την εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να αρθούν τα εμπόδια που υπάρχουν και οι δύο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την 1η Ιανουαρίου 2021 θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία που θα ορίζει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. μετά το Brexit. Αν υποθέσουμε ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία, αυτή θα χρειαστεί διάστημα περίπου τεσσάρων εβδομάδων για να πάρει πλήρη έγκριση από τα όργανα της Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη, γεγονός που καθιστά πιεστικό τον εναπομείναντα χρόνο.

Πηγή
Author:

Previous Κορoνοϊός - Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε δεύτερος «γλεντζές» δικηγόρος στην συμπρωτεύουσα
Next Η Μέρκελ ανησυχεί για τη βραδύτητα των συνομιλιών για την παροχή του εμβολίου στις φτωχότερες χώρες