Πέτσας για κορονοϊό: Ερχόταν τσουνάμι το Νοέμβριο


Ερχόταν τσουνάμι το Νοέμβριο, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και γι’ αυτό αποφασίστηκε lockdown. Τι είπε για τα Χριστούγεννα.

«Διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του νέου lockdown. Για άλλη μία φορά όπως ο ίδιος εξήγησε, ο πρωθυπουργός θέλησε να δράσουμε νωρίτερα παρά αργότερα. Και αυτό διότι είχε ήδη διαπιστωθεί μέσα σε λίγες ημέρες μία επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο ιός όπως επεσήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε αρχίσει να κινείται πολύ επιθετικά ενώ φαίνεται να έχει αυξηθεί πολύ η μεταδοτικότητά του. Ο κυματισμός που είχε φανεί τον Σεπτέμβριο είχε γίνει κύμα τον Οκτώβριο και πήγαινε να γίνει τσουνάμι τον Νοέμβριο», σημείωσε αρχικά ο Στέλιος Πέτσας.

«Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κινηθούμε πιο γρήγορα παρόλο που η Ελλάδα εξακολουθούσε να είναι σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό. Στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα. Να σωθούν ζωές και να μην φτάσει το ΕΣΥ στα όριά του», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως πρέπει «να αντιστρέψουμε τις αυξητικές τάσεις, να χαμηλώσουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες και να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πιο κανονικές γιορτές τα Χριστούγεννα. Με καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της αγοράς που είναι τόσο αναγκαία για όλους τους πολίτες, επιχειρηματίες και καταναλωτές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογράμμισε πως «η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική ώστε το lockdown να παραμείνει στο διάστημα των 3 εβδομάδων».

«Ο αριθμός των κρουσμάτων και σταδιακά και η πίεση στο Σύστημα Υγείας θα αρχίσει να υποχωρεί. Θυμίζω ότι τα μέτρα τα περιοριστικά έχουν ληφθεί στην Βόρεια Ελλάδα εδώ και μία εβδομάδα πριν αρχίσει να εφαρμόζεται καθολικά στη χώρα, με αυστηροποίηση συνεχώς των μέτρων και τη μετάταξή τους στην κατηγορία του κόκκινου. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι πιο γρήγορα θα δούμε μία αποφόρτιση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, θυμίζω ότι αν δει κανείς τα κρούσματα των προηγούμενων ημερών περίπου τα μισά εξ αυτών προέρχονταν από τη Βόρεια Ελλάδα, άρα η μείωση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα αναμένουμε να γίνει γρηγορότερα και να ακολουθήσει η αποφόρτιση και στις υπόλοιπες περιοχές. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων αυτό που μας απασχολεί. Φυσικά μας απασχολεί η πίεση στο σύστημα υγείας και προσδοκούμε ότι οι τρεις εβδομάδες εφόσον τηρήσουμε όλοι τα μέτρα θα είναι αρκετές προκειμένου να βγούμε από το καθεστώς του lockdown. Είναι πολύ σημαντικό αν τηρήσουμε τα μέτρα για να μην έχουμε παράταση του καθεστώτος του lockdown», σημείωσε στη συνέχεια απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα.

Για την πορεία του Πολυτεχνείου: «Δεν θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο όπως δεν έγιναν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, όπως δεν πήγαμε στις εκκλησίες μας τον 15αύγουστο ή το Πάσχα. Έτσι δεν θα γίνει φέτος η πορεία του Πολυτεχνείου. Υπάρχουν τρόποι να τιμηθεί αυτή η μεγάλη εορτή για τη Δημοκρατία μας και θα ακολουθήσουμε αυτούς τους τρόπους, συμβολικούς με αποφυγή συγχρωτισμού».

«ΓΕΦΥΡΑ»: Πότε θα καταβληθούν οι πρώτες επιδοτήσεις δανείωνLockdown: Το ωράριο λειτουργίας σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμωνΚορονοϊός: Πληροφορίες για «τρομακτικό» ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα
Πηγή
Author:

Previous ΥΠΟΙΚ: Προτεραιότητα η θεσμική ενδυνάμωση της χώρας για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος
Next Στ. Πέτσας: Χθες βραδύ μετά τις 9 εστάλησαν πάνω από 1 εκατ SMS για σωματική άσκηση