Ο χαλαρός Τσίπρας και αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές εσωκομματικές εκλογές


Σε συνάντηση που πραγματοποίησε το Σάββατο με δημοσιογράφους σε γνωστό καφέ-μπαρ της Αθήνας, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν άνετος και κάθε άλλο παρά κουρασμένος έμοιαζε

Αισιοδοξία, χωρίς ωστόσο υπερβολικές εκτιμήσεις ως προς τους αριθμούς, επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την προσέλευση των πολιτών στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση για την εκλογή αρχηγού και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε χαλαρός και το Σάββατο σε συνάντηση που πραγματοποίησε με πολιτικούς συντάκτες, παρά τον δεκαπενθήμερο «μαραθώνιο» στον οποίο έλαβε μέρος – και που εν πολλοίς θύμισε καμπάνια εθνικών εκλογών. Όμως, φάνηκε ξεκάθαρα ότι τα μηνύματα που έλαβε στις περιοδείες που πραγματοποίησε, τον γέμισαν με αισιοδοξία ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί.

Είναι αλήθεια πως οι συνομιλητές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήθελαν να μιλήσουν καθόλου για νούμερα ως προς τη συμμετοχή στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Όχι γιατί φοβόντουσαν τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με άλλα πολιτικά κόμματα, που πραγματοποίησαν αντίστοιχες εκλογικές αναμετρήσεις. Αλλά διότι προσπαθούσαν να εξηγήσουν πως η δική τους διαδικασία διαφέρει, αφού δεν απευθύνονται γενικά και αόριστα σε όλους τους πολίτες, αλλά σε όλους όσοι επιθυμούν να υπάρξει πολιτική αλλαγή στον τόπο και παράλληλα είναι διατεθειμένοι να γίνουν μέλη του κόμματους τους.

Και, φυσικά, γιατί πρόκειται για μία πρωτόγνωρη διαδικασία για τους ίδιους, αλλά και για ολόκληρο τον οργανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, τα τελευταία 24ωρα, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η συμμετοχή μπορεί να ξεπεράσει τις προσδοκίες και το πήχη που είχαν θέσει πίσω από τις κλειστές πόρτες των κομματικών γραφείων. Ωστόσο, ακόμα και την ύστατη στιγμή δεν ήθελαν να μιλήσουν δημόσια για αριθμούς.

Και αν ο «άνεμος αισιοδοξίας» που πνέει, πλέον, στην Κουμουνδούρου, συνοδεύεται και από αρκετό άγχος για τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρότι «όργωσε» τη χώρα και έδωσε καμία δεκαριά συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης, μοιάζει να είναι ιδιαίτερα άνετος και να έχει στραμμένο το βλέμμα του ήδη στην επόμενη ημέρα.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε το Σάββατο με δημοσιογράφους σε γνωστό καφέ-μπαρ της Αθήνας, ήταν άνετος και κάθε άλλο παρά κουρασμένος έμοιαζε. Συζήτησε σε χαλαρό κλίμα μαζί τους, απάντησε σε όλα όσα ρωτήθηκε και φάνηκε να πιστεύει ακόμα περισσότερο στην πολιτική ανατροπή, καθώς τα μηνύματα που έλαβε σε αυτές τις περιοδείες από τους πολίτες, τον γέμισαν με αισιοδοξία.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος: Καλούμε τους πολίτες να λάβουν μέρος στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Πώς μπορείτε να ψηφίσετε

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Ολυμπιακός: Δείτε LIVE τη φιέστα για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος
Next Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξαν οι κάλπες - Πώς και πού μπορείτε να ψηφίσετε
All24 Team
About the author

All24 Team