Ο κορωνοϊός «λύγισε» και το Βέλγιο: Απαγόρευση κυκλοφορίας 00:00-05:00 για ένα μήνα – Σκληρά μέτρα για συναθροίσεις και καταστήματα | newsbreak


Σαν ντόμινο ρίχνει τις ευρωπαϊκές χώρες το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Μετά τη Γαλλία (και προσεχώς την Ιταλία) και το Βέλγιο προχωρά σε σκληρά μέτρα, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι και τις 05:00 και κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων για ένα μήνα.

Το Βέλγιο προσπαθεί να ελέγξει την πανδημία, η οποία μετρά κατά μέσο όρο σχεδόν 6.000 κρούσματα ημερησίως σύμφωνα με το ινστιτούτο Σιενσάνο.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής για να εξετάσει την πορεία της πανδημίας στην χώρα και μετά από μια δραματική συνεδρίαση η οποία χαρακτηρίστηκε από εντάσεις, διαφωνίες και διακοπές, αποφάσισε τη λήψη νέων μέτρων, το σημαντικότερο των οποίων είναι το κλείσιμο των εστιατορίων και των καφετεριών για ένα μήνα.

Τα νέα μέτρα που θα λάβει η βελγική κυβέρνηση από Δευτέρα:

  • Περιορίζονται στο 1 άτομο με το οποίο κάποιος μπορεί να έχει στενή επαφή εκτός του σπιτιού του
  • Οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις στο σπίτι περιορίζονται, εκτός των κατοίκων του σπιτιού, σε 4 άτομα (πάντα τα ίδια άτομα) για δύο εβδομάδες
  • Οι συγκεντρώσεις σε δημόσιους χώρους περιορίζονται σε έως 4 άτομα
  • Οι χριστουγεννιάτικες αγορές ακυρώνονται, οι υπόλοιπες υπαίθριες αγορές θα συνεχίσουν να λειτουργούν
  • Η τηλεργασία γίνεται ο κανόνας
  • Οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα κλείσουν για ένα μήνα
  • Η πώληση αλκοόλ απαγορεύεται από τις 8 μ.μ. για ένα μήνα
  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ.

Ο Πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης τόνισε ότι παρά τα μέτρα που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, η εξάπλωση του ιού επιταχύνεται με τους αριθμούς να διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα.

«Σήμερα, σχεδόν 2.000 άτομα νοσηλεύονται. Χθες 35 άνθρωποι πέθαναν από τον κορωνοιό. Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά και είναι υψηλότερα από αυτά του Μαρτίου και του Απριλίου. Και οι επόμενες ημέρες δεν θα είναι θετικές ημέρες, οι αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Συνειδητοποιούμε ότι αυτά τα μέτρα είναι πολύ σκληρά. Αλλά είναι απαραίτητα. Αυτός ο ιός πλήττει όλους πολύ σκληρά. Θα αντιμετωπίσουμε μερικές πολύ δύσκολες εβδομάδες. Αλλά τώρα είναι η ώρα να δράσουμε για να αποφύγουμε το χειρότερο».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

Previous Ελεύθερη χωρίς όρους η Δούρου μετά τη μαραθώνια απολογία της
Next ΚΚΕ: Το αφήγημα ότι η τουρκική επιθετικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο EE και ΝΑΤΟ καταρρέει σαν “χάρτινος πύργος”