Ο «δολοφόνος του Twitter» καταδικάστηκε σε θανατική ποινή | newsbreak


Σε θανατική ποινή καταδικάστηκε σήμερα ένας 30χρονος Ιάπωνας ο οποίος δολοφόνησε 9 ανθρώπους που προσέλκυσε στο διαμέρισμά του, μέσω της πλατφόρμας του Twitter.

Με την απόφαση αυτή έκλεισε η πολύκροτη δίκη, που είχε γίνει πρωτοσέλιδο στην Ιαπωνία, του «δολοφόνου του Twitter», όπως χαρακτηρίστηκε ο κατηγορούμενος. Συμφωνα με το ΑΠΕ, ο Τακαχίρο Σιραΐσι ομολόγησε κατά τη διάρκεια της δίκης του ότι σκότωσε και διαμέλισε 9 ανθρώπους ηλικίας 15 ως 26 ετών, οι 8 από τους οποίους ήταν γυναίκες.

Κακοποίησε σεξουαλικά τις γυναίκες πριν τις σκοτώσει

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σιραΐσι στραγγάλισε και διαμέλισε τα θύματά του από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο του 2017. Αυτός φέρεται επίσης ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά όλες τις γυναίκες που έπεσαν θύμα του, σύμφωνα με το ίδιο.

Οι συνήγοροί του, οι οποίοι είχαν ζητήσει την επιβολή ποινής κάθειρξης στον 30χρονο, επιχειρηματολόγησαν στο δικαστήριο ότι τα θύματά του, τα οποία είχαν εκφράσει τάσεις αυτοκτονίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχαν δώσει την συγκατάθεσή τους για να πεθάνουν.

Ωστόσο η εκδοχή αυτή, την οποία αμφισβήτησε ακόμη και ο ίδιος ο κατηγορούμενος, απορρίφθηκε από το δικαστήριο. «Κανένα από τα 9 θύματα δεν είχε συναινέσει να πεθάνει, ούτε εμμέσως», σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικαστή, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ψυχική κατάσταση του κατηγορούμενου επιτρέπει να κριθεί υπεύθυνος για τους φόνους.

Ο Σιραΐσι προσέγγιζε τα θύματά του στο Twitter λέγοντάς τους ότι μπορούσε να τα βοηθήσει στα σχέδιά τους να αυτοκτονήσουν, ακόμη και να πεθάνει δίπλα τους. Ο κατηγορούμενος δικάστηκε επίσης για τον διαμελισμό των θυμάτων του και την αποθήκευσή τους σε καταψύκτες στο μικρό διαμέρισμά του στην Ζάμα, στα προάστια νοτιοδυτικά του Τόκιο, το οποίο η αστυνομία ανακάλυψε στις 31 Οκτωβρίου του 2017.

Η πιο πρόσφατη εκτέλεση στην Ιαπωνία έγινε πριν από έναν χρόνο. Ο θανατοποινίτης που εκτελέστηκε ήταν ένας Κινέζος που κρίθηκε ένοχος για τον φόνο τεσσάρων μελών μιας οικογένειας στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ιαπωνίας το 2003.

Πηγή
Author: Ch-newsroom

Previous Στην Ουγγαρία τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν πια να υιοθετούν παιδιά
Next Δήμος Σερρών: 22 εκατ. ευρώ για την ύδρευση της πόλης - OTA VOICE
all24.gr
About the author

all24.gr