Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν: Αργήσαμε με τις εγκρίσεις εμβολίων


H EE δεν βρίσκεται ακόμη στο σημείο που επιθυμεί όσον αφορά στα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, η κ. φον Ντερ Λάιεν σημείωσε ότι η ΕΕ άργησε να δώσει εγκρίσεις και προσέθεσε ότι υπήρξε μεγάλη αισιοδοξία σχετικά με την μαζική παραγωγή.

«Ίσως ήμασταν πολύ πεπεισμένοι ότι οι παραγγελίες μας θα παραδίδονταν στην ώρα τους», επισήμανε. Ωστόσο, η Πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης διευκρινίζοντας ότι «δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είχε συμβεί εάν είχαν τρέξει οι μεγάλοι παίκτες».

«Υπάρχουν μαθήματα να πάρουμε», υπογράμμισε η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν σημειώνοντας ότι η ΕΕ δεν κάνει συμβιβασμούς στην ασφάλεια κι ότι «η μάχη είναι μαραθώνιος κι όχι αγώνας ταχύτητας».

Σημειώνεται ότι πριν από δύο ημέρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικοποίησε μια νέα συμφωνία με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech για την αγορά επιπλέον 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου τους για την Covid-19.

Στο μεταξύ, αναμένεται ότι εντός των επόμενων εβδομάδων η Johnson & Johnson θα υποβάλει αίτηση για επείγουσα χρήση του εμβολίου και στις ευρωπαϊκές αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου παρείχε διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα εμβόλια πέρα των τριών που ήδη έχουν εγκριθεί.

Πηγή
Author: editor03

Previous ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ - Οι ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των νέων μέτρων
Next «Ήμασταν υπερβολικά σίγουροι»: Πρώτη παραδοχή Κομισιόν για καθυστέρηση στα εμβόλια
All24 Team
About the author

All24 Team