Οργή στον δήμο Ελληνικού για τη ρατσιστική ανάρτηση αντιδημάρχου


Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Ελληνικού – Αργυρούπολης καταγγέλλει και καταδικάζει τη ρατσιστική, υβριστική ανάρτηση του αντιδημάρχου Π. Ξηνταβελώνη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τα γεγονότα στη Μόρια.

Είναι απαράδεκτο η τραγωδία που βιώνουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια, ανάμεσά τους και χιλιάδες παιδιά, να γίνεται ευκαιρία ώστε να καλλιεργείται το ξενοφοβικό και ρατσιστικό μίσος.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση και να καταδικάσει τη συγκεκριμένη εμετική και απάνθρωπη ανάρτηση του αντιδημάρχου.

Καλούμε επίσης τον δήμαρχο να αποπέμψει τον Π. Ξηνταβελώνη από τη θέση του αντιδημάρχου. Τέτοια φασιστοειδή δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων, που κάθε χρόνο προστίθενται στον τραγικό αριθμό των προσφύγων και εσωτερικά εκτοπισμένων παγκόσμια, είναι η ζωντανή απόδειξη της βαρβαρότητας του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο για τους χιλιάδες πρόσφυγες και τους κατοίκους. Με την πολιτική της και με πάγιο στόχο να δημιουργήσει κλειστό hot spot, επέτρεψε να δημιουργηθούν καταστάσεις ανθρωπιστικών – υγειονομικών κινδύνων κι έστρωσε το έδαφος για γεγονότα που ευνοούν την περαιτέρω εφαρμογή των αντιδραστικών σχεδιασμών της ΕΕ, για μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών με τη δημιουργία και των κλειστών ΚΥΤ. Βαρύτατες ευθύνες επίσης έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστάτησε στη δημιουργία τέτοιων κολαστηρίων όπως της Μόριας.

Απαιτούμε:

  • Να κλείσει τώρα οριστικά το ΚΥΤ της Μόριας, να μην ανοίξει άλλο στη Λέσβο ή στα άλλα νησιά.
  • Να οργανωθεί άμεσα η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προς την ηπειρωτική χώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες για την προσωρινή φιλοξενία, έως ότου τους δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγραφα για να φτάσουν στους τελικούς προορισμούς τους, με ιδιαίτερη μέριμνα για οικογένειες με μικρά παιδιά και ασυνόδευτα ανήλικα».

Πηγή
Author:

Previous Κορονοϊός: Δεν λέει να «ξεκοκκινίσει» η Αττική - 99 νέα κρούσματα στην πρωτεύουσα, 1 στο Άγιο Όρος
Next Αναζητούνται γενναίοι να γράψουν ιστορία | newsbreak
All24 Team
About the author

All24 Team