Οικονόμου στο Newsbomb.gr για Power Pass: Άμεσα η πληρωμή – Τι είπε για το Fuel Pass 2


Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στο Power Pass αλλά και στο Fuel Pass 2 μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της επεξεργασίας των διαδικασιών προκειμένου να ξεκινήσουν οι πληρωμές για την επιδότηση ρεύματος, βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Άμεσα θα υπάρξει η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου ενώ υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του Fuel Pass 2.

Σημειώνεται ποσό της ενίσχυσης για το Power Pass υπολογίζεται με βάση την συνολική επιβάρυνση από την αύξηση του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αφού αφαιρεθεί το άθροισμα των εκπτώσεων που έλαβαν τα νοικοκυριά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο από το κράτος και τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Για τους οικιακούς καταναλωτές επιστρέφεται το 60% του αυξημένου κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν χρεωθεί, για λογαριασμούς κύριας κατοικίας που έχουν εκδοθεί από την 01/12/2021 έως τις 31/05/2022 ανεξαρτήτως της περιόδου αναφοράς κατανάλωσης του λογαριασμού.

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 το οποίο μετά την αφαίρεση των φόρων ανέρχεται έως τις 45.000 ευρώ. Αν ο υπόχρεος υποβάλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά φόρων, φορολογικού έτους 2021.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο Μεσολόγγι - OTA VOICE
Next Φωτιά τώρα στον Ασπρόπυργο - Κινητοποίηση της πυροσβεστικής
All24 Team
About the author

All24 Team