Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι ισχυρότερη παρά ποτέ – Απαντούμε με ετοιμότητα στις προκλήσεις


Το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την 21η Νοεμβρίου και τη διπλή εορτή της Παναγίας και των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας.

Η 21η Νοεμβρίου είναι η μέρα που με υπερηφάνεια, συγκίνηση και υπέρτατο σεβασμό τιμούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα, γιορτάζουμε και τιμούμε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζει την ανάγκη εθνικής συσπείρωσης, επισημαίνοντας πως η χώρα μας είναι πλέον πιο ισχυρή από ποτέ στρατιωτικά.

Ο κ. Μητοστάκης διαμηνύει πως απέναντι στις προκλήσεις η χώρα μας απαντά με ετοιμότητα και με επιφυλακή σε κάθε επιβουλή, βαδίζοντας σταθερά στον δρόμο που δείχνει η Υπέρμαχος Στρατηγός αλλά και η παράδοσή μας.

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων:

«Σε μία εποχή διεθνούς αστάθειας, πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης αλλά και ανοιχτών απειλών στα σύνορά μας, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται Ημέρα ολόκληρης της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων. Ευκαιρία εθνικής συσπείρωσης και αυτοπεποίθησης, αλλά και απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς φρουρούς της ανεξαρτησίας και της προόδου της χώρας.

Η πατρίδα μας υποδέχεται, φέτος, τη γιορτή των ενστόλων της ισχυρότερη παρά ποτέ. Με αναβαθμισμένη την αμυντική της ασπίδα, απλωμένο παντού το διπλωματικό δίκτυο των συμμαχιών της. Και την οικονομία της σε ανάπτυξη, να στηρίζει το εισόδημα των πολιτών απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια, σε μία ακόμη κρίση από την οποία θα βγούμε νικητές.

Τιμούμε, σήμερα, εκείνες και εκείνους που τιμούν το εθνόσημο σε στεριά, θάλασσα και αέρα, μέρα και νύχτα. Απαντώντας με ετοιμότητα στην προκλητικότητα και με επιφυλακή σε κάθε επιβουλή. Γυρίζουμε την πλάτη στους λίγους που αμφισβητούν την αμυντική θωράκιση της πατρίδας. Και βαδίζουμε σταθερά στον δρόμο που δείχνει η Υπέρμαχος Στρατηγός αλλά και η παράδοσή μας.

Η 21η Νοεμβρίου είναι ημέρα δημόσιας ευγνωμοσύνης στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του τόπου μας. Και, ταυτόχρονα, σημείο συνάντησης της εθνικής ενότητας και της εθνικής αποφασιστικότητας.

Εύχομαι υγεία και δύναμη στις γυναίκες και στους άνδρες που υπηρετούν την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα, με αφοσίωση, θάρρος και αυταπάρνηση.

Ο λαός μας είναι υπερήφανος γι’ αυτούς. Χρόνια πολλά!»

Διαβάστε επίσης:

21 Νοεμβρίου: Γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις – Η Υπέρμαχος Στρατηγός Παναγία πάντα δίπλα τους

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Παρέμβαση Καραμανλή για τις υποκλοπές
Next Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Ανάπτυξη 1,8% και πληθωρισμός 5%, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό
All24 Team
About the author

All24 Team