Μητσοτάκης: Ευτυχώς η Ελλάδα του 2022 δεν έχει σχέση με αυτή του 2015


Ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απηύθνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας τις αλλαγές στην Ελλάδα του 2022

Την πρώτη ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από επτά χρόνια πραγματοποίησε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των συζητήσεων για την κατάσταση στην Ευρώπη που διεξάγονται στο Στρασβούργο μετά από πρόσκληση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα

«Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση σε μια στιγμή μάλιστα που συμπίπτει με το τέλος ενός δύσκολου κεφαλαίου για την Ελλάδα και την Ευρώπη» ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε με τόλμη την ΕΕ των επόμενων δεκαετιών. Τέτοιες ημέρες το 2015 η Ελλάδα βρέθηκε ένας βήμα από τον γκρεμό της εξόδου από το ευρώ. Σαν σήμερα στις 5 Ιουλίου 2015 διεξαγόταν ένα δημοψήφισμα που λίγο έλειψε να δώσει τη χαριστική βολή και μόνο μπροστά στο φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας έκανε πίσω η τότε κυβέρνηση. Αλλά τα βάρη ήταν πολλά, κλειστές τράπεζες, capital controls και ένα αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο»

«Ευτυχώς για την πατρίδα μου η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με το 2015. Εκείνες οι εικόνες έσβησαν οριστικά. Ο τόπος μου έχει μια κυβέρνηση που την οδηγεί σε μια νέα εποχή, στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση των επενδύσεων, έτοιμη πλέον μέσα στον επόμενο χρόνο, εντός του 2023 να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Βρίσκομαι στο βήμα για να ευχαριστήσω την Ευρώπη που στήριξε την πατρίδα μου όταν άλλοι έκαναν άλλα σχέδια. Αυτή την έμπρακτη αλληλεγγύη ανταποδίδει η Ελλάδα στην Ευρώπη καταθέτοντας τη δική της πρόοδο. Η γκρίζα παρέμβαση που προηγήθηκε ήταν τραυματική. Ποιος θα πίστευε πριν από μερικά χρόνια ότι η Ελλάδα που ήταν ουραγός στην ευρώπη θα είχε σήμερα την 3η καλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη μειώνοντας φόρους και εισφορές χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα και οι Έλληνες δεν πιστεύουν στα ψεύτικα συνθήματα αλλά την αλήθεια των πράξεων» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Υπενθύμισε, δε, ότι «η Ελλάδα αναδείχθηκε φρουρός της Ευρώπης το 2020 όταν τα ανατολικά σύνορα δέχθηκαν συνεχείς απόπειρες εισβολών δεκάδων χιλιάδων μεταναστών από την Τουρκία. Τότε βρέθηκαν εντός 48 ωρών βρέθηκαν στην Ελλάδα ο Νταβίτ Σασόλι, ο Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Κομισιόν. Πρόκειται για ένα ζήτημα διαρκές όπως προκύπτει από τις τακτικές των δουλεμπόρων»

Όσον αφορά το περιβάλλον στο οποίο λειτούργησε η ελληνική κυβέρνηση αναφέρθηκε στην υβριδική επίθεση με τους μετανάστες που τις διαδέχθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις οι οποίες έφτασαν στην κορύφωσή τους το καλοκαίρι του 2020, οι φυσικές καταστροφές λόγω της κλιματικής αλλαγής και η πανδημία». «Η διπλωματία μας υπέγραψε οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ» υπενθύμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν υπάρχει μια αντιστροφή μιας δοκιμασίας σε θετικό μοχλό αυτή ήταν η πανδημία όχι γιατί διπλασιάσαμε τις ΜΕΘ αλλά και γιατί αποτέλεσε η ευκαιρία να θεμελιώσουμε ένα νέο δημόσιο σύστημα υγείας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Περιέγραψε, δε, με έξι λέξεις «λιγότεροι φόροι, περισσότερες δουλειές, καλύτερη ζωή» τη λογική της οικονομικής πολιτικής ενώ σημείωσε ότι «μπροστά στις ανάγκες η όποια πρόοδος δεν μας ικανοποιεί αλλά δείχνει το μέγεθος της προσπάθειας»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Τέλος στην «ομηρία» κληρικών - Χωρίς επιπλέον κόστος οι οργανικές θέσεις ιερέων
Next Ανδρουλάκης προς Μητσοτάκη: Οι συντηρητικές κυβερνήσεις άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου στην Ελλάδα
All24 Team
About the author

All24 Team