Μαρούσι: Αυτό είναι το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο – Το ωράριο λειτουργίας, πόσοι θα εμβολιάζονται καθημερινά


Την προσεχή Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, ξεκινά τη λειτουργία του το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο (στο κτίριο του εκθεσιακού κέντρου Ηelexpo) στο κτίριο «Προμηθέας», στο Μαρούσι, που επισκέφτηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε πλήρη ανάπτυξη, στον εμβολιαστικό σταθμό θα λειτουργήσουν 96 εμβολιαστικά κέντρα. Η δυναμικότητα του Mega σταθμού στη Helexpo για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί την ημέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα.

Με την έναρξη λειτουργίας του θα ενεργοποιηθούν 48 εμβολιαστικά κέντρα.

Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου. Στην πρώτη φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 15 λεπτά.

Τα 96 εμβολιαστικά κέντρα εκτείνονται σε δύο επίπεδα των 3.000 τ.μ. και στοιχίζονται σε έξι τομείς των οκτώ κυψελών. Υπάρχει διαφορετική είσοδος και διαφορετική έξοδος ενώ για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπάρχει διάδρομος για τη μετακίνηση τους στο χώρο.

Επίσης, διατίθεται ιατρείο για κλινική εξέταση και χώρος βραχείας νοσηλείας με monitor, καρδιογράφο, μηχάνημα παροχής οξυγόνου και δύο φορεία για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών.

Στον χώρο έχουν τοποθετηθεί, επίσης, ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή
Author:

Previous Επίθεση του συστήματος Σαμαρά σε Μητσοτάκη: «Τον γκρεμό τον βλέπει ο Πρωθυπουργός;» | newsbreak
Next Κύπρος: Πρώτη χώρα στη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων στην ΕΕ
All24 Team
About the author

All24 Team