Κορωπί, Μαρκόπουλο, Παιανία, Σπάτα ένωσαν δυνάμεις για την ανάπτυξη-Ποιοι προτάθηκαν για το νεοσύστατο φορέα – OTA VOICE


Ένωσαν δυνάμεις για να φέρουν την  ανάπτυξη, ξεπερνώντας αδυναμίες και αγκυλώσεις. Πρόκειται για τέσσερις δήμους της Ανατολικής Αττικής, που συνέστησαν Αναπτυξιακό Οργανισμό  μέσα από τον οποίο στοχεύουν να υλοποιήσουν έργα ανάπτυξης για την περιοχή τους, με πνεύμα συνεργασίας και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Συγκεκριμένα σε κοινή ανακοίνωση αναφέρουν:

Οι Δήμοι Κρωπίας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Παιανίας και Σπάτων – Αρτέμιδος κατόπιν σχετικών αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού με την επωνυμία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» και με διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε – Α.Ο.Τ.Α.».

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε – Α.Ο.Τ.Α.» αποτελεί μια στρατηγική επιλογή ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων κι ανοίγει νέους ορίζοντες, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για την αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Είναι ένα δυναμικό εργαλείο, που θα αποτελέσει την αιχμή της παραγωγής έργου, ξεπερνώντας τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που πυκνά συχνά δυσχεραίνουν το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δίνοντας απαντήσεις στη δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών.

Στόχος είναι: Η από κοινού με τους Δήμους εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών μέσω της εκπόνησης τοπικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Τοπικής Οικονομίας προς όφελος των πολιτών, η ένταξη-συμμετοχή και υλοποίηση συν-χρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής επάρκειας των Δήμων μέσω της επιστημονικής,
συμβουλευτικής, και τεχνικής υποστήριξης, η ωρίμανση και εκτέλεση έργων υποδομής, η υλοποίηση δράσεων κι έργων που εντάσσονται στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, η υιοθέτηση νέων
τεχνολογιών σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων κι η παροχή υπηρεσιών ψηφιοποίησης, η υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής.
Σε ένα τόσο σημαντικό φορέα για την περιοχή, που θα αναλάβει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει σημαντικά αναπτυξιακά έργα, η επιλογή των προσώπων που θα τον καθοδηγήσουν είναι
καθοριστική.
Από κοινού οι τέσσερις Δήμαρχοι επέλεξαν να συνθέσουν την ομάδα που θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας με ανθρώπους που έχουν εμπειρία, τεχνογνωσία και δυναμική, δημιουργώντας ένα σχήμα με καταξιωμένα στελέχη, το οποίο θα εγγυάται την επίτευξη των προσδοκιών και των στόχων.

Στη θέση του Προέδρου της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε – Α.Ο.Τ.Α.» προτάθηκε να αναλάβει ο επί χρόνια Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής.

Συστάσεις για το ποιος είναι ο Λεωνίδας Κουρής, δε χρειάζονται. Η μακρόχρονη παρουσία του στα αυτοδιοικητικά και στην πολιτική ζωή του τόπου, το έργο που επιτέλεσε στην Ανατολική Αττική και η καθαρότητα του, αποτελούν εγγύηση και βάζουν τον πήχη ψηλά.
Δίπλα στον έμπειρο Λεωνίδα Κουρή, στη νευραλγική θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, προτάθηκε ομόφωνα να αναλάβει ο Κωνσταντίνος Μπουλμέτης, με πολυετή αυτοδιοικητική και επαγγελματική εμπειρία στη διοίκηση φορέων Γενικής Κυβέρνησης, Δ.Ε.Κ.Ο., Ο.Τ.Α. κι Ιδιωτικών Επιχειρήσεων, έχοντας γνώση του ευρύτερου ρόλου των δημόσιων επιχειρήσεων κι οργανισμών, εντός ενός ανταγωνιστικού οικονομικού περιβάλλοντος.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπηρετήσουν το σκοπό του Αναπτυξιακού Οργανισμού με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας υψηλή την αίσθηση του καθήκοντος και την κατανόηση της έννοιας του δημόσιου
συμφέροντος.

Εμείς, οι τέσσερις Δήμοι Κρωπίας, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Παιανίας και Σπάτων – Αρτέμιδος, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το μεγαλεπήβολο αυτό εγχείρημα, μέσα από το οποίο στοχεύουμε να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.

Ποιος είναι ο Κώστας Μπουλμέτης 

Ο Κωνσταντίνος Μπουλμέτης σπούδασε Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα «MSc Marketing and Communication in New Technologies» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει διατελέσει Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, Σύμβουλος Δοίκησης και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ», καθώς και Σύμβουλος Διοίκησης σε πολυεθνικές εταιρείες κι επιχειρηματικούς Ομίλους.
Έχει έντονη διεθνή παρουσία ως επικεφαλής Ελληνικών Αντιπροσωπειών σε Συμβούλια και Διεθνή Forums, όπως η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., Συμβούλια Υπουργών Μεταφορών, Υπουργικές
Συνόδους της Ε.Ε. και διμερείς συναντήσεις με τρίτες χώρες.

Δημόσια Διοίκηση
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη δημόσια διοίκηση χειρίστηκε κρίσιμα θέματα. Έδωσε έμφαση στη σύνταξη του νομοσχεδίου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και στη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή.
Είχε την αρμοδιότητα της εποπτείας της λειτουργίας του ΟΣΕ, του Ομίλου ΟΑΣΑ και της Αττικό Μετρό. Ταυτόχρονα υπήρξε επικεφαλής της ομάδας εκπόνησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τις μεταφορές της Χώρας και ήταν υπεύθυνος για τη σύνταξη του νομοθετικού πλαισίου.


Αυτοδιοίκηση
Ο Κωνσταντίνος Μπουλμέτης έχει διαρκή παρουσία στην Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα έχει διατελέσει 4 χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιανίας και έχει θητεύσει συνολικά 15 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος.
Σε αυτό το διάστημα υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις ευθύνης, όπως αυτών του Προέδρου της Δημοσθένειου Βιβλιοθήκης και του μέλος του διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, ενώ έχει εκπροσωπήσει τον Δήμο Παιανίας σε Διεθνείς Συνόδους και Συνέδρια Αυτοδιοίκησης.

Πηγή
Author: admin.user

Previous Έλενα Κουντουρά: «Απόλυτη ανάγκη τα αρνητικά τεστ κορωνοϊού σε όλα τα ταξίδια στην Ε.Ε. το 2021» | newsbreak
Next Ακίνητα: Στους Αμπελόκηπους οι περισσότερες αναζητήσεις για κατοικία στην Αθήνα
all24.gr
About the author

all24.gr