Κορωνοϊός – Πορτογαλία: Ανεξέλεγκτη η διασπορά της «βρετανικής» μετάλλαξης


Τα νοσοκομεία της Πορτογαλίας έχουν κατακλυστεί από ασθενείς με Covid-19 και σχεδόν οι μισές νέες μολύνσεις οφείλονται στην παραλλαγή του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Η «βρετανική» μετάλλαξη ευθύνεται για το 32% των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και για το 50% όλων των κρουσμάτων στη Λισαβόνα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, μέσω του Twitter.

Επικαλούμενη τα ίδια στοιχεία, η υπουργός Υγείας, Μάρτα Τεμίντο, είπε ότι τα δεδομένα μπορεί να μην δίνουν την ακριβή εικόνα, καθώς προέρχονται μόνο από ένα εργαστήριο.

Η Πορτογαλία έχει τεθεί σε lockdown για δύο εβδομάδες. Την Παρασκευή καταγράφηκαν άλλα 13.200 κρούσματα, εκ των οποίων πάνω από τα μισά στη Λισαβόνα και την ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Τάγου.

Η διευθύντρια του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του Σάντα Μαρία της Λισαβόνας, είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες.

«Αυτή τη στιγμή, περίπου 60 ασθενείς περιμένουν να εισαχθούν (…) δεν γνωρίζουμε αν οι ασθενείς στα ασθενοφόρα έχουν ήσσονος σημασίας προβλήματα ή αν είναι σε κρίσιμη κατάσταση», αποκάλυψε η Αναμπέλα Ολιβέιρα.

Για πρώτη φορά την Παρασκευή, τρεις ασθενείς που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από τη Λισαβόνα στη Μαδέρα για να νοσηλευτούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, άλλοι 278 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 11.866.

Πηγή
Author:

Previous Θεσσαλονίκη: "Χτύπημα" της Δίωξης ναρκωτικών σε διεθνές κύκλωμα - Εντοπίστηκαν 300 κιλά κοκαΐνης
Next Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του CDU - Θέμα συζήτησης πανδημία και Τουρκία
All24 Team
About the author

All24 Team