Κορωνοϊός – Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Θέμα ημερών η πρώτη αίτηση έγκρισης εμβολίου


Ο ευρωπαϊκός οργανισμός δεν κατονομάζει την εταιρεία από την οποία περιμένει την κατάθεση αίτησης, αλλά οι εταιρείες Pfizer Inc και BioNTEch είναι οι πλέον προχωρημένες ως προς την ρυθμιστική διαδικασία μεταξύ των τριών εταιρειών που δημοσίευσαν πρόσφατα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές της Φάσης 3 των εμβολίων τους.

Ο EMA ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να καταλήξει σε επιστημονική άποψη για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχουν καταθέσει αίτηση για έγκριση, πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της διευθύντριας του οργανισμού.

«Αν όλα πάνε καλά, έχουμε μεγάλες ελπίδες ότι θα έχουμε μία θετική γνωμοδότηση πριν από τα Χριστούγεννα», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του EMA, Εμερ Κουκ, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTE.

Η Έμερ Κουκ δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην εφημερίδα Irish Independent ότι στόχος του EMA είναι να καταλήξει σε θετική γνωμοδότηση με χρονοδιάγραμμα αντίστοιχο με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η απόφαση του οποίου για το εμβόλιο των Pfizer/BionTech αναμένεται στα μέσα του Δεκεμβρίου.

«Αυτά που ακούμε αυτήν την στιγμή είναι τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις κλινικές δοκιμές και αυτά είναι πολύ θετικά. Αλλά μέχρι να εξετάσουμε τα καθαρά δεδομένα και να διαπιστώσουμε ότι “είναι ό,τι λέει στο κουτί”, δεν μπορούμε να συστήσουμε την χρήση τους για το ευρωπαϊκό κοινό», είπε η Κουκ.

Πηγή
Author:

Previous Προμήθεια μηχανημάτων στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του Δήμου Δράμας - OTA VOICE
Next Αυξήθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις και τα τραπεζικά δάνεια τον Οκτώβριο
All24 Team
About the author

All24 Team