Κορωνοϊός: Έσπασε το φράγμα των 360.000 νεκρών στις ΗΠΑ – Πάνω από 21,2 εκατ. κρούσματα


Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Τετάρτη το όριο των 360.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19.

Στις 18:21 (τοπική ώρα· σήμερα στις 01:21 ώρα Ελλάδας), οι νεκροί εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός είχαν φθάσει τους 360.443, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 είχαν ξεπεράσει τα 21,2 εκατομμύρια, κατά τους αριθμούς της σχολής ιατρικής αυτής της Βαλτιμόρης.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται τελευταία αντιμέτωπες με φοβερή έξαρση της πανδημίας. Από τα τέλη του Νοεμβρίου, ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται ημερησίως αυξήθηκε δραματικά: ξεπερνά συχνά τους 2.000, ακόμη και τους 3.000 ανά 24 ώρες.

Δραματική η κατάσταση στην Καλιφόρνια – Μεγάλη ζήτηση για οξυγόνο

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των κρουσμάτων στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού. Μέσα σε διάστημα μιας μόλις εβδομάδας, στο Λος Άντζελες καταγράφηκαν 1.000 επιπλέουν θάνατοι, με το σύνολο να ξεπερνά πλέον τις 11.000.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης είναι απελπιστική: 7.898 άνθρωποι νοσηλεύονται με Covid-19, με το 21% εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι. Ο αριθμός αυτός αποτελεί νέο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια Υπηρεσιών Υγείας της Κομητείας, Δρ Κριστίνα Γκάλι, τα 3/4 όλων των ασθενών, είναι ασθενείς Covid. Αυτό δημιουργεί μια ακόμη κρίση: μια τεράστια ζήτηση οξυγόνου.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη δημιουργία μιας «Στρατηγικής Οξυγόνου» σε ολόκληρη την πολιτεία για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Πολλά από τα νοσοκομεία μας είναι παλιά», δήλωσε την Πέμπτη η διευθύντρια του Οργανισμού EMS του Λος Άντζελες Κάθι Τσιντεστερ.

«Δεν είχαν σκοπό να φιλοξενήσουν πολλούς ασθενείς. Με αυτήν την αύξηση, υπάρχουν πολλά ζητήματα σχετικά με το οξυγόνο. Δεν μπορούν να διατηρήσουν την (σωστή) πίεση οξυγόνου επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί ασθενείς».

Πηγή
Author:

Previous Κίνα: 63 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων έξι μηνών
Next «Βόμβα» Γεραπετρίτη για το lockdown: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικά
All24 Team
About the author

All24 Team