Κορονοϊόπληκτη πολυκατοικία στην Πάτρα – «Καμπάνα» για πάρτι στη Θεσσαλονίκη


Το κέντρο της πόλης στην Πάτρα, τις μέρες του lockdown (Φωτογραφία Αρχείου)

EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Σε καραντίνα έχει τεθεί μια πολυκατοικία στην Πάτρα, καθώς μετά από τεστ στα οποία υποβλήθηκαν 18 από τους ενοίκους της διαγνώστηκαν θετικοί στον Covid-19. 

Η πολυκατοικία βρίσκεται σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης στην περιοχή της Αγυιάς και όπως μεταδίδουν, κανείς δεν γνωρίζει πως και από πού ξεκίνησε η διασπορά στο συγκεκριμένο κτίριο. Η διάγνωση των μαζικών κρουσμάτων έγινε τυχαία, μετά από απόφαση των ενοίκων της πολυκατοικίας να υποβληθούν σε έλεγχο για προληπτικούς λόγους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, άπαντες βρίσκονται σε καραντίνα ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ενημερωμένη και η 6η ΥΠΕ.

► Στη Θεσσαλονίκη, μία 18χρονη συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου, από αστυνομικούς του Τμήματος Λευκού Πύργου, καθώς, μετά από καταγγελία περιοίκων, σε έλεγχο που έκαναν στο διαμέρισμά της, διαπίστωσαν ότι πραγματοποιούσε γιορτή για τα γενέθλιά της, παρά τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Στο διαμέρισμα της Κύπριας κοπέλας βρέθηκαν άλλα επτά άτομα. Σε βάρος της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ ως διοργανώτρια της εκδήλωσης, ενώ σε βάρος των άλλων επτά ατόμων βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση περιορισμού κυκλοφορίας.

Πηγή
Author:

Previous Κρούσματα σήμερα: Σε συναγερμό κυβέρνηση και επιστήμονες - Γιατί δεν πέφτουν παρά το lockdown
Next Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται το σκήνωμα του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου - OTA VOICE