Κικίλιας: «Έτοιμοι οι ξενοδόχοι στο Ρέθυμνο να υποδεχθούν πρώτοι τους Γερμανούς τον χειμώνα»


Έτοιμοι, οργανωμένοι και ενθουσιασμένοι για να υποδεχθούν πρώτοι τους Γερμανούς συνταξιούχους που θέλουν να περάσουν τον χειμώνα στη χώρα μας, δηλώνουν οι ξενοδόχοι στο Ρέθυμνο στη συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Τουρισμού, σε δηλώσεις του χθες στη γερμανική Bild, απηύθυνε πρόσκληση στους συνταξιούχους της Γερμανίας, καλώντας τους να περάσουν στην Ελλάδα με το ήπιο και μεσογειακό κλίμα, τον δύσκολο -λόγω της ενεργειακής κρίσης- χειμώνα που έρχεται.

«Ο χειμώνας στην Κρήτη διαρκεί το πολύ δύο με τρεις μήνες. Ο καιρός εδώ είναι πολύ πιο ήπιος από ότι στη βόρεια Ευρώπη. Και, από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τους Γερμανούς πολίτες που θα θελήσουν να έρθουν και να μείνουν στο νησί μας, προσφέροντάς τους υπηρεσίες υψηλής ποιότητας», ανέφεραν οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου στον Υπουργό Τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας, επανέλαβε τον στρατηγικό στόχο του Υπουργείου Τουρισμού, προκειμένου η Κρήτη να γίνει δωδεκάμηνος τουριστικός προορισμός και στάθηκε ιδιαίτερα στα στοιχεία της TUI -του μεγαλύτερου tour operator- που μιλούν για πρωτοφανές ρεκόρ όσον αφορά και στους τέσσερις νομούς του νησιού. Ξεχωριστή μνεία έκανε, δε, στις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν όλους τους προηγούμενους μήνες και που έχουν ως αποτέλεσμα οι σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες της Γερμανίας -όπως η Condor- να προσθέτουν συνεχώς περισσότερες απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και για ολοένα και περισσότερους προορισμούς.

«Η προσπάθειά μας δεν σταματά εδώ. Η Κρήτη -και ο νομός Ρεθύμνου- έχει όλες τις δυνατότητες και τα εχέγγυα, προκειμένου να γίνει προορισμός και για τους δώδεκα μήνες του χρόνου. Εδώ, έχουμε ξενοδοχειακές μονάδες ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Έχουμε νοσοκομεία, έχουμε κέντρα υγείας. Έχουμε πρωτογενή παραγωγή. Και, φυσικά, έχουμε τη μοναδική κρητική φιλοξενία. Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία που δεν θα πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε, επίσης, τη δυναμική πορεία που καταδεικνύουν τα στοιχεία από τις μέχρι τώρα αφίξεις στο Ρέθυμνο, όπου η πληρότητα στα καταλύματα -όπως σημείωσε- αγγίζει, αυτή τη στιγμή, το 90%, ενώ οι επιδόσεις από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ξεπερνούν -όπως είπε- τα αντίστοιχα μεγέθη του 2019.

Τις εξαιρετικές αυτές επιδόσεις επιβεβαίωσαν -από την πλευρά τους- και οι φορείς του τουρισμού στο Ρέθυμνο, αναφερόμενοι τόσο στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων που βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, όσο και στα στοιχεία των ξεναγών.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Τσίπρας: «Να επαναφέρουμε τη Δικαιοσύνη, να σταματήσουν οι σκανδαλώδεις ανισότητες»
Next Όργισμένος ο Πλεύρης με τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα - Περιμένει το πόρισμα, άμεσα η ΕΔΕ
All24 Team
About the author

All24 Team