Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο περιθώριο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου


Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε κόντρα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ένταση σημειώθηκε στην περιοχή της Καμάρας, όπου στις 6 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση. Αμέσως μετά το τέλος της πορείας των φοιτητικών συλλόγων, ομάδα ατόμων που συμμετείχε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μετακινήθηκε προς την Καμάρα όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

Αγνωστοι πέταξαν πέτρες και ξύλα εναντίον των ΜΑΤ, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 10 προσαγωγές.

Συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές, πειθαρχικά» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Λόγω του συλλαλητηρίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ενώ κλειστός με εντολή της Αστυνομίας είναι ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο.

Πηγή
Author:

Previous Πορτογαλία: Παρατείνεται μέχρι την 1η Μαρτίου το πανεθνικό lockdown
Next Lockdown – Αττική: Αυξημένη κατά 50% η κίνηση στους δρόμους σε σύγκριση με τον περασμένο Μάρτιο
All24 Team
About the author

All24 Team