ΗΠΑ: Ο κορονοϊός προκάλεσε μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ


Οι Αμερικανοί καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο στις ΗΠΑ, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.540 ανθρώπων μεταξύ 30 και 80 ετών.

Οι ερευνητές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού RAND που πραγματοποίησαν την έρευνα, συμπέραναν πως η κατανάλωση αλκοόλ αυξήθηκε κατά 14% σε σχέση με το 2019 στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η συχνότητα κατανάλωσης αλκοόλ αυξήθηκε κατά 17% μεταξύ των γυναικών και 19% μεταξύ των ατόμων ηλικίας 30 έως 59.

Ωστόσο, η βαριά κατανάλωση αλκοόλ στις γυναίκες αυξήθηκε κατά 41% από το 2019. “Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες για την υγεία, οπότε αυτές οι πληροφορίες υποδηλώνουν έναν άλλο τρόπο όπου η πανδημία μπορεί να επηρεάζει τη σωματική και ψυχική υγεία των Αμερικανών”, δήλωσε ο Michael Pollard, επικεφαλής της μελέτης και κοινωνιολόγος.

Στην έρευνα που πραγματοποίησε ο RAND ερωτήθηκαν 1.540 Αμερικανοί, οι οποίοι συμμετέχουν σε άλλη μακροχρόνια έρευνα του RAND. Οι απαντήσεις τους στη συνέχεια συγκρίθηκαν με αυτές που είχαν δώσει οι ερωτηθέντες την άνοιξη του 2019. Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι συμμετάσχοντες αύξησαν την κατανάλωση αλκοόλ από 5,48 ημέρες το μήνα που ήταν το 2019 σε 6,22 ημέρες.

Μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στις γυναίκες, των οποίων ο αριθμός ημερών κατανάλωσης αλκοόλ αυξήθηκε κατά 17 %, δηλαδή από 4,58 ημέρες, κατά μέσο όρο, έως και 5,36 ημέρες. Συνολικά, περίπου 3 στους 4 Αμερικανούς αύξησαν κατά μια ημέρα την κατανάλωση αλκοόλ.

Το 2019, οι γυναίκες που είχαν συμμετάσχει στην έρευνα, είχαν αναφέρει ότι έκαναν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ λιγότερο από μία φορά κάθε δεύτερο μήνα, ενώ φέτος, αυτός ο μέσος όρος αυξήθηκε κατά 41%. Οι γυναίκες ανέφεραν επίσης αύξηση κατά 39%, των προβλημάτωνπου σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ, όπως η ανάληψη ρίσκου σε κατάσταση μέθης.

“Η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει υπάρχοντα προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως το άγχος ή η κατάθλιψη”, τονίζουν οι συγγραφείς.

Το σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “JAMA Network Open”.

Πηγή:  Livescienceert.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή
Author: editor02

Previous Ο Πέτσας για το πλακάτ του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΧΑ στη Βουλή: Ακραία επικοινωνιακή εκμετάλλευση
Next Ισπανία: Έκκληση της κεντρικής τράπεζας για ευρεία συναίνεση στην κρίση του κορωνοϊού