ΗΠΑ – Έκκληση Τραμπ στους οπαδούς του: «Όχι στη βία, δεν με αντιπροσωπεύει»


Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε έκκληση προς τους υποστηρικτές του να μην οργανώσουν νέες διαδηλώσεις, όπως απειλούν ορισμένοι από αυτούς, την ώρα που το κέντρο της Ουάσινγκτον θυμίζει ολοένα και περισσότερο στρατόπεδο, ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, την επόμενη εβδομάδα.

Στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε, την ώρα που η Βουλή των Αντιπροσώπων συζητά την παραπομπή του, ο Τραμπ ζητά «από όλους τους Αμερικανούς» να επικρατήσει ηρεμία.

«Υπό το φως των αναφορών για περισσότερες διαδηλώσεις, σας παροτρύνω ΟΧΙ στη βία, ΟΧΙ στην παρανομία και ΟΧΙ βανδαλισμούς οποιουδήποτε είδους», γράφει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

«Δεν είναι αυτά που αντιπροσωπεύω και δεν είναι αυτά που αντιπροσωπεύει η Αμερική. Καλώ ΟΛΟΥΣ του Αμερικανούς να βοηθήσουν να χαλαρώσουν οι εντάσεις και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σας ευχαριστώ», προσθέτει σε αυτήν την ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα απίστευτες εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου από το αμερικανικό Καπιτώλιο. Ισχυρές δυνάμεις της Εθνοφρουράς έχουν «καταλάβει» το εσωτερικό του κτηρίου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση για την παραπομπή του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Στρατιώτες έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων ασφαλείας, στον απόηχο των δραματικών γεγονότων πριν από μία εβδομάδα και υπό το φόβο νέων επεισοδίων.

Πηγή
Author:

Previous Κρίση στην Ιταλία καταρρέει η κυβέρνηση Κόντε- Αποχωρεί ο Ρέντσι - OTA VOICE
Next Έμποροι: Αν δεν ληφθούν μέτρα, ένας στους δύο κλείνουν
All24 Team
About the author

All24 Team