Ηλιόπουλος: Ο αυταρχικός εκσυγχρονισμός είναι ο σκοπός του Μητσοτάκη


«Ένα αμάλγαμα λίγο συντηρητική, αυταρχική δεξιά με τις χειρότερες παραδόσεις του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ», χαρακτήρισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, το «πολιτικό πρότζεκτ του Κυριάκου Μητσοτάκη»

«Ο αυταρχικός εκσυγχρονισμός είναι η καλύτερη περιγραφή για το ποιος είναι ο σκοπός του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πολιτική του είναι βαθιά αντιλαϊκή στα ζητήματα των εργασιακών δικαιωμάτων, των κοινωνικών ανισοτήτων, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων συνολικά», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «νεοσυντηρητικό μοντέλο διακυβέρνησης και η κατασκευή των ηγετών τους».

«Το πολιτικό πρότζεκτ του Κυριάκου Μητσοτάκη φτιάχνει ανθρωπότυπους σαν τον κ. Πάτση, σαν την κ. Πιτσίκα και μια σειρά από άλλα στελέχη, που πολλοί από αυτούς είναι και ένα αμάλγαμα λίγο συντηρητική, αυταρχική δεξιά με τις χειρότερες παραδόσεις του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Ηλιόπουλος και σημείωσε πως ο πρωθυπουργός «δίνει μάχες με μισθοφόρους της πολιτικής».

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι εκδόσεις «Νήσος» και ο όμιλος φίλων Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, με αφορμή το βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, με τίτλο «Μια καριέρα – Η πολιτική διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η δημοσιογράφος Όλγα Στέφου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «υπερσυγκέντρωση εξουσιών και αλλεπάλληλα σκάνδαλα», ενώ ο συγγραφέας του βιβλίου παρατήρησε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να εμφανίζεται ως φιλελεύθερος ηγέτης. Πώς μοιάζει τότε με έναν Βαλκάνιο Όρμπαν;».

Τη συζήτηση συντόνισε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, Μιχάλης Μπαρτσίδης.

Σχετικές ειδήσεις:

Ηλιόπουλος κατά Οικονόμου: Ξεπέρασε τον εαυτό στη διαστρέβλωση

Ηλιόπουλος: Ομολογιά Πάτση ότι γνώριζε και τον κάλυπτε ο Μητσοτάκης

Ηλιόπουλος για Μητσοτάκη: Τώρα θυμήθηκε να διαγράψει τον Πάτση

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Μητσοτάκης: Πολιτική μας δέσμευση η διεκδίκηση της κληρονομιάς μας
Next «Kαλάθι του νοικοκυριού»: Αυτές είναι οι λίστες των σούπερ μάρκετ - Δείτε αναλυτικά
All24 Team
About the author

All24 Team