Ευρωαγορές: Εταιρικά αποτελέσματα και Τραμπ σηκώνουν τους χρηματιστηριακούς δείκτες


Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές στο πρώιμο στάδιο των τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, παίρνοντας ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του 2020 και τις νέες ελπίδες για μέτρα στήριξης στις ΗΠΑ.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News, ότι οι συνομιλίες στο Κογκρέσο έχουν ξεκινήσει εκ νέου για το νέο δημοσιονομικό πακέτο και ότι υπάρχει πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία, αναπτέρωσε τις ελπίδες για στήριξη τη αμερικανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 καταγράφει κέρδη 0,34% στο δρόμο για τη 2η διαδοχική εβδομάδα με θετικό πρόσημο, βρίσκοντας στήριξη από τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων, των πρώτων υλών, των ταξιδίων και αναψυχής και τον ενεργειακό.

Άλμα 14,74% πραγματοποιεί η μετοχή της δανέζικης κατασκευάστριας κοσμημάτων Pandora, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η μετοχή της επίσης δανέζικης Novo Nordisk, κινείται υψηλότερα κατά 3,40%, μετά την αναθεώρηση επί τα βελτίω για τα έσοδά της το 2020.

Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα είναι επίσης ο λόγος που η μετοχή της γερμανικής εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων Zalando, ενισχύεται κατά 4,17%.

Με υποτονικά κέρδη κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αυτή την ώρα.

naftemporiki.gr

 

Πηγή
Author:

Previous ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου: προσλήψεις 13 ατόμων (εποχικοί)
Next Επίθεση στο γραφείο του πρύτανη στην Πανεπιστημιούπολη