ΕλΕΔΑ: Η νίκη ανήκει κυρίως στα θύματα της βίας της Χρυσής Αυγής


Λουλούδια στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, μετά την απόφαση στην δίκη της Χρυσής Αυγής, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

«Η σημερινή ημέρα νίκης, συλλογικής και πολιτειακής, ανήκει κυρίως σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, Έλληνες και μετανάστες, που υπήρξαν θύματα αυτής της βίας», τονίζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σχετικά την ετυμηγορία στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η ΕλΕΔΑ εξηγεί πως «κάποιοι δεν είναι πια ανάμεσα μας, κάποιοι δεν δικαιώθηκαν ποτέ, κάποιοι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να ακουστούν. Η απόφαση αυτή κλείνει έναν αιματηρό κύκλο που κράτησε για χρόνια και που ανεξίτηλα θα φέρει τις βαριές ευθύνες του κρατικού μηχανισμού, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, για την ασυγχώρητη ανοχή και αδράνειά τους. 

«Πράγματι τα κατάφερε ο Παύλος Φύσσας. Με βαρύτατο τίμημα» γράφει η Ένωση αναφορικά με τη φράση που είπε χθες έξω από το Εφετείο μετά την νίκη της απόφαση η Μάγδα Φύσσα.

Η οργάνωση θυμίζει πως «όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έβγαλε ένα δελτίο τύπου με τίτλο “Δεν είναι μόνο ο δράστης Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης”. Επτά χρόνια μετά, η βαθύτατη πεποίθηση που είχαμε κάποιοι άνθρωποι τότε για τον οργανωμένο, δομημένο, εγκληματικό χαρακτήρα της ΧΑ, σφραγίστηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων».

«Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Νίκος Μιχολαλιάκος περιφερόταν ευθαρσώς και απειλούσε δημοσίως με το ναζιστικό σύνθημα “θα γυρίσουμε και θα τρέμει η γη”. Τελικά, αυτό που “γύρισε” είναι η δικαιοσύνη και οι μόνοι που τρέμουν είναι οι καταδικασμένοι» σημειώνεται στην ανακοίνωσε.

Πηγή
Author:

Previous Εορτολόγιο 8 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Next Προσφορά 150.000.000 ευρώ από την Mohegan-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το καζίνο του Ελληνικού | newsbreak