Δεύτερη σύλληψη πρώην μαχητή του UCK στο Κόσοβο


Ο Γκουσάνι κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και οδηγήθηκε στην Χάγη όπου προφυλακίστηκε

Οι ειδικές δυνάμεις της διεθνούς αστυνομίας στο Κόσοβο (EULEX) εισέβαλαν σήμερα στα γραφεία των βετεράνων του UCK στην Πρίστινα και συνέλαβαν του πρόεδρο της Ένωσης Χίσνι Γκουτσάτι. Η σύλληψη έγινε βάσει εντάλματος που εξέδωσε η εισαγγελία του ειδικού δικαστηρίου της Χαγης. Ο Γκουσάνι κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και αμέσως μετά την σύλληψη του οδηγήθηκε στην Χάγη όπου προφυλακίστηκε.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο όπου στεγάζεται η Ένωση των βετεράνων δεκάδες πρώην μαχητές του UCK και αποδοκίμαζαν την EULEX. Αυτή είναι η δεύτερη σύλληψη μέσα σε δύο μέρες κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου. Εχθές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οδηγήθηκε στις φυλακές της Χάγης ο πρώην αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών του Κοσόβου Σάλιχ Μουστάφα ο οποίος το 1999 ήταν διοικητής του UCK στο βορειοανατολικό Κόσοβο.
Σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο στην Πρίστινα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις κατηγορουμένων για εγκλήματα πολέμου.

Πηγή
Author:

Previous Εθνική Πατρών-Πύργου: Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες από μετωπική δύο ΙΧ - ΦΩΤΟ
Next Κορωνοϊός: Η χρήση μάσκας είναι «γέφυρα» προς το εμβόλιο - Τι «δείχνει» γαλλική έρευνα