Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά


Τη Δευτέρα το δικαστήριο θα ανακοινώσει κατά πόσο συντάσσεται ή όχι με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία πρότεινε χθες, Πέμπτη, την αναγνώριση ελαφρυντικού σε όλους τους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που δεν κρίθηκαν ένοχοι για άλλο κακούργημα.

Ωστόσο απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικού για τους «7» της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, απέρριψε τα αιτήματα αναγνώρισης ελαφρυντικών για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

«Το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι εντάχθηκαν σε μια ένωση προσώπων που είχε σκοπό να τελέσει βαρύτατα κακουργήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα. Συνεπώς τι ελαφρυντικά μπορώ να προτείνω; Θα ήταν αντιφατικό» είπε χαρακτηριστικά κατά τη χθεσινή αγόρευσή της.

«Παραμένω πιστή στην πρότασή μου επί της απόφασης»

Η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου

Η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου – Πηγή: Intime News / Γιάννης Λιάκος

Την πρότασή της για απαλλαγή των 68 κατηγορουμένων για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης υπεραμύνθηκε η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Παρεμβαίνοντας στη διαδικασία προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις για τα όσα ζήτησε επί των ελαφρυντικών, ανέφερε:

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου επί της ενοχής ήταν απαλλακτική για τη διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές. Παραμένω πιστή στην πρόταση μου, στην οποία προέβην κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου.

Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της πρότασής του οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση».

Πηγή
Author:

Previous ΣΥΡΙΖΑ: Η δικαστική καταδίκη των νεοναζί δεν κλείνει και το κεφάλαιο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα
Next ΤΩΡΑ: Επεισόδια στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών - Κλειστή και στα δύο ρεύματα