Δένδιας: Η συμφωνία με ΗΠΑ κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα


Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μίλησε για την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Mια πολύ καλή μέρα για την Ελλάδα χαρακτήρισε την σημερινή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στην υπογραφή του Δεύτερου Τροποποιητικού Πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Δένδιας ανέφερε τα εξής: «Είχα τη χαρά και την τιμή προ ολίγου να υπογράψω την Τροποποίηση της Αμυντικής Συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια Συμφωνία που κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα, και μια Συμφωνία η οποία θεωρούμε ότι δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας της χώρας μας. Επίσης, δημιουργεί ένα κέλυφος κάτω από το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, στη βελτίωση όχι μόνο των αμυντικών εγκαταστάσεων της χώρας, αλλά και επίσης μέσα σε ένα ευρύτερο και γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο δημιουργείται και βελτιώνεται».

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι αυτή η Συμφωνία, όπως και η προηγούμενη Συμφωνία που είχε υπογραφεί με τη Γαλλία, δεν στρέφεται εναντίον οιουδήποτε. «Αντίθετα, δημιουργεί έναν άξονα σταθερότητας και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των κοινωνιών της περιοχής», υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα

Ρόδος: Με νοητική υστέρηση η 8χρονη που έπεσε θύμα βιασμού

Έφη Κακαράντζουλα: Τα πρώτα λόγια της απολογίας της – Η αντίδραση των συγγενών της Ιωάννας

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος για πρόεδρος ο Β. Κεγκέρογλου
Next ΣΥΡΙΖΑ: Φθινόπωρο, καλοκαίρι, χειμώνα, μπάχαλο και ανίκανη η κυβέρνηση Μητσοτάκη
All24 Team
About the author

All24 Team