Γ. Γεραπετρίτης: Στόχος το σταδιακό άνοιγμα εντός Μαρτίου


Σκοπός της κυβέρνησης είναι εντός του Μαρτίου, σταδιακά, να ανοίξει η αγορά και η κοινωνία, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σημείωσε πάντως ότι η πιθανή επέκταση του καθεστώτος αυστηρής απαγόρευσης και μετά την Καθαρά Δεύτερα είναι κάτι που θα εξεταστεί την επόμενη Παρασκευή και η όποια συζήτηση είναι πρώιμη, όπως πρώιμη είναι και η όποια συζήτηση για την 25η Μαρτίου.

Αναφερόμενος στο λιανεμπόριο, δήλωσε πως επιθυμία είναι να ανοίξει με τη φυσική παρουσία των πελατών αλλά με αυστηρούς Όρους και έλεγχο της κινητικότητας. Ο υπουργός σημείωσε ότι κάθε 15 μέρες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο κοστίζει στην οικονομία 1,5 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε ότι πρόθεση είναι και το ισόρροπο άνοιγμα των σχολείων.

Ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την ελπίδα του «το Πάσχα να είμαστε στα χωριά μας», λέγοντας πάντως ότι θα υπάρχουν μέτρα πρόληψης και η χρήση μάσκας. Υπογράμμισε ωστόσο ότι είμαστε πολύ μακριά για να γίνει οποιοσδήποτε σχεδιασμός για το Πάσχα

Ο υπουργός τόνισε ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων οφείλεται αφενός στις μεταλλάξεις, που σε κάποιες περιοχές όπως είναι η Αττική αγγίζουν το 90% των κρουσμάτων και αφετέρου στον αυξημένο αριθμό τεστ, που κάποιους μέρες ξεπερνούν και τις 60 χιλιάδες.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (6 Μαρτίου)
Next Ποιο χαρακτηριστικό σε κάνει περισσότερο ευφυή;
All24 Team
About the author

All24 Team