Γερουλάνος από Καρδίτσα: Έμεινα στο ΠΑΣΟΚ όταν άλλοι φύγανε


Ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καρδίτσα, τόνισε ότι «δεν έφυγε ποτέ από το ΠΑΣΟΚ».

«Δεν ζω από την πολιτική, ζω για την πολιτική. Διότι κάθε αλλαγή που έγινε σε αυτόν τον τόπο, κάθε καλή αλλαγή που έγινε σε αυτόν τον τόπο, έγινε από την πολιτική, από κάθε βαθμίδα της». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα το βράδυ από την Καρδίτσα, στο πλαίσιο ανοικτής συγκέντρωσης, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος.

«Παρότι είμαι στην πολιτική, δεν μου αρέσει να ταλαντεύομαι πολύ, δεν μου αρέσει να βρίσκω τον εύκολο δρόμο. Και το λέω αυτό, διότι έμεινα στο ΠΑΣΟΚ όταν άλλοι φύγανε. Από την ώρα που μπήκα στο ΠΑΣΟΚ, έμεινα στο ΠΑΣΟΚ και υπερασπίστηκα τα σύμβολά του. Και υπερασπίστηκα τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, διότι κρατάνε μια πολύτιμη παρακαταθήκη […] διότι από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι σήμερα, είναι το μόνο κόμμα που πίστεψε πραγματικά στην Ελλάδα».

«Το μόνο κόμμα», τόνισε χαρακτηριστικά, «το οποίο πίστεψε ότι η Ελληνίδα και ο Έλληνας μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, αν έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να μεγαλουργήσουν. Αυτό είναι μεγάλη παρακαταθήκη: δεν γυρνάς την πλάτη σου σε αυτήν».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ανέφερε επίσης πως ο ίδιος πιστεύει πολύ στις ομάδες, λέγοντας πως οι καλές ομάδες μπορούν να κάνουν ό,τι φανταστούν. Όμως, «αν και παρότι πιστεύω στις ομάδες, ο επικεφαλής πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και για αυτό, όταν έγινε η κλοπή στην Ολυμπία και ήμουν υπουργός Πολιτισμού παραιτήθηκα».

Στην πολιτική, μου αρέσει να κοιτάω κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, είπε επίσης ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Ξέρετε, είναι πάρα πολύ εύκολο να ασχοληθείς με τα συμπτώματα, να ασχοληθείς με το φαίνεσθαι. Και πάρα πολλοί πολιτικοί το κάνουν αυτό. Είναι πιο απλό. Είναι πολύ πιο δύσκολο, αλλά πιο ουσιαστικό να πας στην πηγή του προβλήματος, στην ουσία του προβλήματος, στην αιτία του προβλήματος. Διότι αν λύσεις την αιτία του προβλήματος, τότε δεν λύνεις μόνο ένα πρόβλημα επιφανειακό, λύνεις πολλά». Ακόμα υπογράμμισε, πως «ένα άρρωστο πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να πάρει υγιείς οικονομικές αποφάσεις» και πως «αν θέλουμε να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο πρέπει να διευρυνθεί η παραγωγική βάση».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλύβια: Ιερέας διατηρούσε στο σπίτι του παράνομο νεκροταφείο βρεφών

Πού το πάει ο Ερντογάν;

Φοβερό! Η σωσίας της Έλενας Παπαρίζου που έγινε viral (photos+video)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Μητσοτάκης προς Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Δώσατε φωτεινή απάντηση στις σκοταδιστικές δοξασίες»
Next Κορωνοϊός - Γερμανία: Lockdown ζήτησε η Μέρκελ, αλλά απορρίφθηκε από τον συνασπισμό «Φανάρι»
All24 Team
About the author

All24 Team