Αργότερα «βλέπει» την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη το ΔΝΤ


Από την έντυπη έκδοση

Της Έφης Τριήρη
[email protected]

Μαύρα παραμένουν τα σύννεφα στον ορίζοντα της παγκόσμιας οικονομίας, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να επανέρχεται με την εκτίμηση ότι η  κρίση του κορονοϊού θα διαρκέσει περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν, προειδοποιώντας ότι ορισμένες χώρες θα χρειαστούν χρόνια για να επιστρέψουν σε ανάπτυξη. 

Ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ, Τζέφρι Οκαμπότο, επανέλαβε χθες ότι το ταμείο έχει προσφέρει συνολική χρηματοδότηση ύψους 90 δισ. δολαρίων σε 79 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 20 στη Λατινική Αμερική, από την ώρα που ξέσπασε η υγειονομική κρίση. Το ΔΝΤ συνεχίζει να είναι σε επαφή με τις χώρες μέλη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον περιορισμό των οικονομικών συνεπειών της. «Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την οικονομική μας δύναμη. Μιλάμε για μία επιστροφή στην ανάπτυξη η οποία θα απαιτήσει χρόνια και αρκετές χώρες στη διάρκεια της προσπάθειας αυτής είναι πιθανό να χρειαστούν βοήθεια» δήλωσε ο αξιωματούχος. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Πηγή
Author:

Previous Τελευταίες πρόβες για τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης -Σε λίγες μέρες παραδίδεται, ποια θα είναι η τελική εικόνα [βίντεο] | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | iefimerida.gr
Next Συνελήφθη γιατρός δημόσιου νοσοκομείου για «φακελάκι»