Αντιδράσεις για το «πάρτι» στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ


Δημήτρης Βερβεσός

Eurokinissi / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η συγκέντρωση στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, με αφορμή τα γενέθλιά του, φωτογραφίες από την οποία κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην προσπάθεια του να δικαιολογηθεί, ο Δημήτρης Βερβεσός υποστήριξε ότι τον επισκέφθηκαν «με δική τους πρωτοβουλία» και ότι στο γραφείο του λειτουργούν «συσκευές αποστείρωσης του αέρα».

Στις φωτογραφίες που ανέβασαν στο διαδίκτυο πρόσωπα μεταξύ των οποίων βρέθηκαν στο γραφείο του, εμφανίζονται να μην φορούν μάσκες, πλην του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου, ενώ υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περίπου 10 άτομα.

Η απάντηση του Δημήτρη Βερβεσού

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρει τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προέταξα ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και το πρόταγμα αυτό χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα όλες τις δράσεις και τις αποφάσεις μου. Και θα τις χαρακτηρίζει και στο μέλλον. Όλοι το γνωρίζουν αυτό.

Την 20.11.2020, ημέρα των γενεθλίων μου, ευρισκόμενος στο γραφείο μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για ενεργείς τηλεδιασκέψεις για την προώθηση ζητημάτων του κλάδου (ακρόαση φορέων στη Βουλή, συνεδρίαση ΛΕΔΕ), κατά τις απογευματινές ώρες, με επισκέφθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία και για περιορισμένο χρόνο, συγγενικά μου πρόσωπα και στενοί συνεργάτες, με τους οποίους διατηρώ καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, για να μου ευχηθούν.

Αναλαμβάνω την ευθύνη στο μέτρο που δεν επέμεινα στη συγκεκριμένη στιγμή κάποιοι εκ των παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι εγώ φορούσα και παρότι ευρισκόμασταν σε χώρο υγειονομικά προστατευμένο, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα (UV stailizer) για την προστασία από τον κορονοϊό.

Κατά τα λοιπά, αφήνω στην κρίση όλων την διάσταση που έχει λάβει μία ανθρώπινη και οικογενειακή στιγμή μου».

Πηγή
Author:

Previous Ιερώνυμος: Αναμένεται μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, διαψεύδεται κάθε ίχνος παραφιλολογίας
Next Προκαλεί την Ευρώπη ο Ερντογάν - Η ΕΕ είναι εργαλείο εχθρών μας - OTA VOICE