Αλλάζει στρατηγική για το άνοιγμα της κοινωνίας η Γερμανία


Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων δεν θέλουν πλέον να εξαρτάται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό από την επίτευξη αυστηρών τιμών συχνότητας των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Business Insider». Όπως αναφέρει, επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές, οι γερμανικές αρχές αλλάζουν τα βασικά κριτήρια της στρατηγικής τους.

Στο τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες διαβουλεύσεις της ομοσπονδιακής με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων. Σύμφωνα με τις πηγές του «Business Insider», θα γίνονται βήματα χαλάρωσης κάθε δύο εβδομάδες μετά από μια σταθερή συχνότητα κρουσμάτων μικρότερη από 35 τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους. 

Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι ότι η συχνότητα των κρουσμάτων δεν θα πρέπει να αυξηθεί ξανά πάνω από 35 μετά από κάθε βήμα χαλάρωσης, αλλά θα παραμείνει σταθερή σε αυτή την τιμή για 14 ημέρες ή θα πέσει κάτω από αυτήν.

Μέχρι τώρα συζητιόταν να καταστεί δυνατή η έναρξη των βημάτων χαλάρωσης μετά από μια συγκεκριμένη τιμή συχνότητας κρουσμάτων ανά εβδομάδα και ανά 100.000 κατοίκους, δηλαδή κάτω από τα 35, 20 ή 10 κρούσματα. Εάν η τιμή έπεφτε κάτω από 35 για μια εβδομάδα ή παρέμενε η ίδια, έστω και εάν άλλοι παράγοντες, όπως το ποσοστό εμβολιασμών ή ο αριθμός των κλινών εντατικής θεραπείας ήταν θετικοί, θα εξακολουθούσε να γίνεται μόνο σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Business Insider», η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων σκέφτονται επίσης χαλάρωση και άλλων μέτρων, όπως να καταστούν δυνατές και πάλι οι συναντήσεις πέντε ατόμων από δύο νοικοκυριά. Μέχρι στιγμής, επιτρέπεται να συναντώνται μόνο το πολύ δύο άτομα από δύο νοικοκυριά. 

Εάν η συχνότητα των κρουσμάτων παραμείνει κάτω από 35 για 14 ημέρες θα επιτρέπεται ως επόμενο βήμα, μετά από αυτό το πρώτο βήμα χαλάρωσης, σε 10 άτομα από τρία νοικοκυριά να συναντηθούν. 

Εάν η συχνότητα αυτή των κρουσμάτων δεν αυξηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες, θα είναι δυνατές και οι συναντήσεις δέκα ατόμων χωρίς περιορισμούς στον αριθμό των νοικοκυριών. Τέλος, 14 ημέρες αργότερα, οι προσωπικές επαφές θα καταστούν δυνατές χωρίς περιορισμούς.

Πηγή
Author:

Previous Θετικός στον κορονοϊό ο Μανώλης Κονταρός
Next Στηρίζει τον αδερφό του ο Γιάννης Λιγνάδης: «Κατασπαράζουν οι ανορθόλογοι» (video) | newsbreak
All24 Team
About the author

All24 Team