Αλεξανδρούπολη: Αντιολισθητικές αλυσίδες και απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε Έβρο και Ροδόπη


Με αμείωτη ένταση συνεχίζει να επελαύνει η «Μήδεια» σε Έβρο και Ροδόπη, με κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας τις συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις, τον παγετό αλλά και τους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο τα των νομών Έβρου και Ροδόπης διαμορφώνεται ως εξής:

Νομός Έβρου: Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου, στην Εγνατία Οδό, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Γέφυρας Κήπων, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Αισύμης-Δερείου-ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Στο νησί της Σαμοθράκης όπου συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση, ισχύει προσωρινή απαγόρευση όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Καμαριώτισσας-Χώρας, στην Επαρχιακή Οδό Καμαριώτισσας-Θέρμων και στην Επαρχιακή Οδό Καμαριώτισσας-Λακώμματος.

Με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο λοιπό Επαρχιακό Δίκτυο Σαμοθράκης, στον ορεινό όγκο του Δήμου Σουφλίου, στην Επαρχιακή Οδό Σουφλίου-Μεγάλου Δερείου, στην Επαρχιακή Οδό Σουφλίου-Δαδιάς, στην Επαρχιακή Οδό Προβατώνα-Λευκίμης και στην Επαρχιακή Οδό Αισύμης Λεπτοκαρυάς.

Στο νομό Ροδόπης απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, στην εθνική Οδό Κομοτηνής- Πόρτο Λάγους-Ξάνθης και στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής-Ιάσμου-Αμαξάδων.

Απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα που κινούνται στο Επαρχιακό Δίκτυο: Καλλυντηρίο-Οργάνη, Βέλκιο-Αετόλοφος-Αετοκορυφή, Κρωβύλη-Μαρώνεια, Κρωβύλη-Διώνη-Στρύμη-Σαλμώνη-Βέννα, ‘Αρατος-Φιλλύρα, Φιλλύρα-Δοκός-Λαμπρό, Καλλυντήριο Δρανιά, Φιλλύρα-Σκάλωμα-Δαρμένη, Μικρό Πιστό-Μύστακα-Αρριανά-Ήπιο-Αγιοχώρι-Στροφή-Νέδα. Επίσης, στην Επαρχιακή Οδό Νέας Σάντας-Δερείου από το 1ο χλμ, στο οδικό δίκτυο Βέλκιο-κόμβος Μέστης από το 1ο χλμ και στο ορεινό δίκτυο του Νομού Ροδόπης.

Τέλος, από την έντονη χιονόπτωση διακόπτεται η κυκλοφορία από Δρανιά προς Κάρδαμο-Κύμη, από Οργάνη προς ‘Ανω Βυρσίνη, από τη Νέα Σάντα προς Κέχρο και από Δαρμένη προς Ραγάδα-Εσοχή.

 

Πηγή
Author:

Previous Με τηλε-εκπαίδευση τα μαθήματα στις περιοχές που κλείνουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας
Next Αράχοβα: «Θάφτηκε» στο χιόνι – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες στο Newsbomb.gr
All24 Team
About the author

All24 Team