Μειωμένη παραγωγή και κατανάλωση κρέατος στη Χώρα μας


Μειωμένη καταγράφεται η παραγωγή και κατανάλωση κρέατος στη Χώρα μας , σύμφωνα με μελέτη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα για την αγορά κρέατος της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2017 η κατανάλωση κρέατος στη χώρα μας έπεσε στους 506.000 τόνους από τους 507.200 τόνους το 2013, σημειώνοντας μικρή μείωση. Όσον αφορά την κρεατοπαραγωγή, μείωση σημειώθηκε σε όλα τα είδη κρέατος την περίοδο από το 2013, εκτός της παραγωγής πουλερικών.

Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην περίπτωση του αιγοπρόβειου κρέατος, η παραγωγή του οποίου έπεσε κατά 23% από το 2014 έως το 2016.

Στο μεταξύ σε σταθερά επίπεδα (πολύ μικρή μείωση) παρουσιάζουν οι εισαγωγές κρέατος από το 2013 έως το 2017. Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές το 2017 μειώθηκαν ελαφρώς, φτάνοντας σε αξία τα 899 εκατ. ευρώ, ενώ το 2013 η αξία των εξαγωγών ήταν στο 1.000 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μερίδιο στις εισαγωγές του 2017 είχε το χοιρινό και το βόειο κρέας.

Η χώρα που εισάγει τις μεγαλύτερες ποσότητες κρέατος στην Ελλάδα είναι η Ολλανδία, ενώ ακολουθούν η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία. Η Γαλλία, όμως, φαίνεται να χάνει συνεχώς μερίδιο από την ελληνική αγορά κρέατος, γεγονός το οποίο εκμεταλλεύονται άλλες χώρες και όχι η Ελλάδα: η Γερμανία και η Ισπανία αύξησαν τις εξαγωγές κρέατος προς την ελληνική αγορά από το 2013 έως το 2017.

Previous Πραξικόπημα στην Ιταλία για να μην φύγει από το ευρώ - Άρθρο του Δημήτρη Καζάκη
Next Σε κρουαζιερόπλοιο το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τομάτας

No Comment

Leave a reply